Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Endorfinen
Endorfine is een wonderlijk stofje. Endorfine wordt aangemaakt als pijnstiller voor en door het lichaam zelf. Endorfine is echter ook een eigenwijs stofje, ze bepaalt in het begin haar eigen tijd en tempo. Verder is ze verrukkelijk volgzaam, ze laat zich namelijk onder de juiste condities sturen. Na verloop van tijd gaat de endorfine makkelijker en ook sneller stromen. Het lijkt erop alsof ze eerst het pad moet zien te vinden, dat ze daarna steeds makkelijker bewandelt, vervolgens laten gesleten paden zich blind lopen. Op de een of andere manier kan je dus zeggen dat endorfine zich laat conditioneren.
 
Nou heeft dit stofje in combinatie met bdsm een paar hele interessante en leuke bijwerkingen voor ons:
-         De sub wordt er op een bepaalde manier high van, ze krijgt een gevoel van intens welbehagen. Een paar beschrijvingen van subs zijn: supergelukkig, blij en alles is goed, een soort minihemel, ultieme innerlijke rust, soort van cocon, warm, veilig en beschermd, zittend op een wolkje en toch deel van het geheel, mooiste moment om te sterven.
-         De sub wordt Geil.
 
Endorfine heeft nog wel wat eigenaardigheden maar daar is het dan ook een eigenwijs stofje voor. De ene pijn is niet de andere, dus na het ene type pijn, bijvoorbeeld het doffe gloeiende van een plak, slapper of zware strokenzweep hebben de endorfine weer tijd nodig zich af te stemmen op een ander type pijn, zoals een striemende bijtende van bijv, rijzweep of de cane.
Het inslaan is dan al wel gebeurd, dus het weefsel van de billen al warm en doorbloed. Het heeft dus minder tijd nodig en men hoeft ook niet van voor af aan te beginnen. Voor de sub is het beslist aangenaam als er met de pijn er even een stapje terug wordt gedaan in verband met de omschakeling .
 
Verder is endorfine ook niet echt sociaal, ze gaan op hun doel af en bekommeren zich specifiek om dat gebied. Dat ondervond een voormalige sub van me die in de winter, toen het erg glad was, op haar heup was gevallen en die heup bleef even pijnlijk gevoelig na de sessie terwijl haar billen al weldadig nagloeiden. Dit werd daarna gecheckt bij een andere masochiste en die had dezelfde ervaring.
 
De endorfine verlangt een bepaalde vrijheid van geest in de mind van de sub. Als die inhoud ze aanstaat, gaat ze stromen en anders is het heel snel een houding van ‘bekijk jij het even’. Voor sommige subs werkt bijvoorbeeld het mee moeten tellen op die manier. Wanneer dergelijke subs mee moet tellen met de slagen is dat heel goed voor serieuze straf in bdsm. Dan is pijn echt pijn, endorfine heeft daar namelijk niet zoveel trek in. Ze schijnt verwend te willen worden qua prikkel in de mind. Het is duidelijk dat voor het opvoeren van de pijngrens dit weinig zin heeft, laat staan voor een sessie of spel waar je beiden je lol uit wil halen.
 
Endorfine heeft tijd nodig om op gang te komen.
Wanneer de Dom 1 tik geeft om de sub te corrigeren, zal de endorfine echt nog niet gaan juichen dat ze weer mag.
 
Voor het gaan stromen van de endorfine is het ook van belang dat de pijn in een bdsm of D/s dimensie plaatsvindt. Al is de sub nog zo masochistisch, zodra deze de voet stoot zal die pijn net zo goed als bij anderen als onaangenaam worden ervaren.
 
Nog iets opvallends is dat als de pijn wordt gegeven als serieuze straf, de pijngrens aanmerkelijk lager kan liggen voor wat betreft dezelfde pijn qua impact als in een sessie. Het is alsof de sub zichzelf dan automatisch niet toestaat van de pijn te genieten.
 
Zodra een sub zo masochistisch is dat de endorfine heel makkelijk gaat stromen is het inslaan niet meer noodzakelijk van belang. Diverse doorgewinterde masochisten halen er zelfs hun neus voor op, ze vinden het iets voor watjes. Let wel, dat het inslaan in deze niet meer noodzakelijk is, wil nog niet zeggen dat veel andere masochisten het niet als prettig ervaren. De meeste masochisten blijven inslaan waarderen.
 
De oplettende lezer zal het niet zijn ontgaan dat pijnlust en masochisme in elkaars verlengde kunnen liggen mits er op de juiste manier mee wordt om gegaan.
 
Nog een paar dingetjes
Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Dat is mede de reden dat bijvoorbeeld duursport verslavend is.
Door middel van goede seks komt er (weliswaar minder) ook endorfine los.

Wanneer de sub subminded is, idem.


Omstandigheden die van invloed zijn op pijn
Endorfinen
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis