Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Slaan en techniek
Goed slaan is een kunst en het effect wordt onder andere door de volgende punten bepaald:
- oog/handcoördinatie
- gelijkmatig doseren qua impact
- ritme
- hard slaan
 
De oog/handcoördinatie
Met het materiaal de sub daar slaan waar je de sub wil slaan. Dat vraagt van de een meer oefening dan van de ander. Een strokenzweep vereist ook meer oefening dan een plak of slapper in deze.
Met name met de strokenzweep gebeurt het nogal eens dat een Dom de zweep laat “krullen”, dat is het om of op te heup slaan met het uiteinde van de stroken. De zijkant van de heup is echter een heel stuk gevoeliger dan de billen. Nou zal een misslag tijdens het inslaan niet zo pijnlijk zijn maar als er verder in een sessie als er harder en met steviger zwepen wordt geslagen ligt dat anders. Overigens komt een misslag af en toe gewoon een keer voor. Ook top-tennissers raken de bal wel eens minder
goed dan ze zouden willen.
De rug is aanmerkelijk gevoeliger en kwetsbaarder dan de billen. Opmerkelijk is het echter dat men vaak onmiddellijk over het gevaar voor de nieren begint zodra men erover praat. Met een zware strokenzweep is dat gevaar overdreven. Sowieso is het gevaar voor de nieren betrekkelijk, de nieren liggen vrij diep. Met zwepen en ander bdsm-materiaal bereiken we niet de diepte zoals bijvoorbeeld bij een vuistslag. Hoog op de bovenrug bij de nek is de rug ook weer een stuk gevoeliger , daarvoor
geldt dus het zelfde als bij de heup.
 
Gelijkmatig doseren
Dan zorgt de Dom ervoor dat de slagen ongeveer gelijk zijn qua pijn.
 
Ritme
Met ritme slaan maakt het voor de sub veel prettiger. Met een langzamer ritme kan de sub ook de ademhaling afstemmen.
 
Hard slaan
Met een zweep of een slapper kan er heel goed hard worden geslagen zolang de Dom de sub voldoende tijd geeft tussen de slagen. Met nog iets meer tijd laat de Dom de sub ook genieten van het nagloeien.
 
 
Een paar slagtechnieken met de strokenzweep
 
~ Cirkelslag
Vrij eenvoudige slagtechniek. Zorgt bij de sub voor een AU/lekker-effect. Men slaat met de zweep met de impact waarvan de Dom denkt dat de sub die kan hebben op de rug. Erna laat men de zweep totaal zonder enige kracht terugvloeien tegen het kruis van de sub (zorg dat de energie uit de slag is anders gaat de sub tegen het plafond). Met een doorlopende beweging krijgt men zowel heen en weer met beide een driekwart cirkel. Het lijkt ingewikkeld, maar even oefenen en een Dom heeft het zo onder de knie.
 
~Loopslag
Door schuin achter, bijna naast, de sub te staan staat de Dom in de meest ideale positie om de sub op de billen, met een bijna horizontale beweging van de zweep, te slaan. Om op de andere kant van de billen te slaan loopt de Dom naar de andere kant van de sub etc. Het kost de Dom wel een beetje extra energie.
Het voordeel is dat een ervaren Dom met deze techniek praktisch niet meer met de zweep om de heup van de sub slaat (krullen). Door dit voordeel heeft de Dom de ruimte om harder te slaan.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis