Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Single tail
Singletails worden ook gemaakt van zachtleer. Logisch, want dat vlecht veel makkelijker. Zelf heb ik nog niet gewerkt met een dergelijke tail. Strokenzwepen van zachtleer kun je niet vetten maar een singletail van zachtleer heeft een heel ander doel. Wie weet zou een tail van zachtleer gevet kunnen worden. Ik weet het in elk geval (nog) niet.
Lederconditioner zoals bij de zachtleren strokenzwepen heeft in elk geval weinig zin. Dat zorgt voor een beschermingslaagje wat je er met een tail veel sneller afslaat.
Het is een totaal andere zweep dan een tail die gevlochten is van dun tuigleer.

De meeste mensen weten het wel maar ik wil het toch even vertellen omdat het echt van belang is. De thong, dat is de lange vlecht aan het handvat van de tail. De thong mag niet dubbel gevouwen en zo geknikt worden. Dan is een tail onherstelbaar beschadigd.
.
Singletails en bullwhips (met een mantelvlecht)
Een mantelvlecht is een gevlochten toplaag van smalle tot zeer smalle strengen dun leer. Vaak van kangoeroeleer, dat is het sterkste leer ter wereld. Een mantelvlecht voorkomt het binnendringen van vuil in de zweep. Tevens wordt er gezegd dat uit hoe meer strengen de toplaag bestaat hoe beter de zweep is. Er is echter ook een aantal bullwhipfanaten dat zegt dat een bullwhip met de kern, de buiklaag en de toplaag alle drie rondgevlochten met een viervlecht net zo goed is. Bullwhips worden benoemd naar de hoeveelheid strengen van de toplaag en de lengte van de thong. Over het algemeen hanteert men als beginlengte
voor bullwhips vier voet (120 centimeter). De viervlecht noemt men een 4-plait, daarna loopt
het op, 8-plait, 12-plait, 16-plait tot zelfs 48-plait.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis