Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Onderhoud single tail
Een tail van dun tuigleer is ongevet een stuk harder en bij het smalle uiteinde veel kwetsbaarder.
Een tail van tuigleer kan je goed vetten.
Het is een andere manier van vetten omdat je met een tail de gladde rugkant van het leer vet in plaats van de ruwe binnenkant zoals bij de strokenzweep kan. De rugkant van het leer neemt het vet een stuk langzamer op.
Je pakt een lange baan aluminiumfolie die iets langer is dan de tail en die leg je op tafel.
Wat manenvet warm maken in de magnetron en dan de tail daarmee in kwasten. Onder het kwasten draai je de tail langzaam zodat je hem zo van het begin tot het eind van de thong rondom invet. Waar het vet in het leer is weggetrokken kwast je de tail daar weer opnieuw. Het handvat zelf vet ik niet. Hierna pak je weer de verfföhn en dan laat je de tail liggen (met het handvat op een plankje hout) terwijl je het ingevette gedeelte verwarmt (niet te heet en niet te dichtbij een eventuele verlijming bij het handvat). Wanneer je het vet weer weg ziet trekken geef je hem nog een kwastje. Dat verwarmen herhaal je een paar keer, dat is ook afhankelijk van de dikte van de thong op het breedste stuk vlak voor het handvat. Met een thong die daar ongeveer 15 mm dik is herhaal ik het verwarmen 2 tot 3 keer, dat is dan met een tail waarvan de kern voor het vlechten van de toplaag al gevet is. Vervolgens draai je de tail een halve slag en begin je met het verwarmen en vetten van de andere kant. Met een schone doek het overtollige vet eraf halen. Het wassen doe je met een sopje met dreft en een afwasborstel. Ook met de tail geldt dat je hem er na op een plekje hangt waar het vocht er uit kan ademen.
 
Wanneer je een ongevette tail al gebruikt hebt en je wil hem wassen voor je hem gaat vetten zorg dan dat de tail een aantal dagen de tijd krijgt om te drogen. Daarmee voorkom je dat de kern nog nat is als je gaat vetten.
.
Onderhoud van singletails en bullwhips met een mantelvlecht.
Ron Edwards, een zeer bekende Australische bullwipmaker, zegt hierover dat je de bullwhip met een leerolie in moet smeren en dat twee dagen in moet laten trekken en daarna behandelen met een lederfinish. Wanneer dat bij intensief gebruik van de bullwhip om de paar maanden wordt gedaan kan hij zeker vijftig jaar mee.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis