Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Paardenharenzweep
Een van de duurste zwepen die nog eens slijt ook.
 
Eerst maar wat tips over de aanschaf.
 
Let er goed op dat de verbinding van
de haren met het handvat echt goed is. Een veelgehoorde klacht is, dat de
haren er met bosjes tegelijk uitvallen. Dat is extra zuur wanneer de paardenharen zweep gekocht is zonder garantie. Er worden ook paardenharen zwepen gemaakt waarbij de haren nog aan de huid vastzitten en dat stuk huid als basis gebruiken voor het handvat.
Die manier houdt de haren over het algemeen wel aan de zweep vast. Nadeel is dat de korte haren niet verwijderd kunnen worden waardoor je een paardenharen zweep hebt met talloze korte haren en haartjes. Verder is het erg lastig om met die manier er een fraai handvat van te maken.
Je hoort nogal eens de fabel dat de haren aan de huid vast laten zitten de enige manier is om haaruitval te voorkomen. Wanneer dat zo zou zijn, zou ik niemand kennen die paardenharen zwepen op een andere manier maakt en garantie geeft op de lijmverbinding en die ken ik wel. Met een goede verlijming zitten de haren zelfs vaster dan aan de huid.
Zonder garantie is er een manier om te checken of de haren echt goed verlijmd zijn. Je vraagt aan de verkoper of je mag checken of de verbinding goed is. Wanneer je geen toestemming krijgt om dat te checken en je krijgt geen garantie op de verbinding is het wijs om er nog eens drie keer over na te denken. Wanneer de verkoper vriendelijk lachend toestemming geeft doe je het volgende. Je pakt in het midden van de bos haar vijf of zes haren, naast elkaar tegelijk, vast en daar trek je stevig aan. Een of twee haren kan je stuk trekken, dat is met vijf of zes haren al veel lastiger. Wanneer de haren vast blijven zitten, is dat een redelijke indicatie dat de haren goed verlijmd zijn.
 
Ten tweede ga je de zweep controleren of hij wel echt goed schoon is. Een paardenharen zweep kan piepkleine sneetjes in de huid maken. Het is meer dan lullig als je enthousiast met de pas aangeschafte zweep thuis een sessie gaat doen en de sub houdt er allemaal ontstekinkjes aan over. Een manier om te checken of de zweep schoon is, de bos haar bij het handvat in twee bossen te pakken. Vervolgens ruik je aan de binnenkant van een van de bossen vlakbij het handvat. Wanneer hij daar fris ruikt, zegt dat al aardig wat. De geur komt nog sterker naar voren als de haren wat vochtig zijn. Verder ook even controleren of de haren niet vet aanvoelen.
 
Met een verlijmde paardenharen zweep check je verder even of de maker na het knippen de korte haren er wel uit gekamd heeft. Je koopt geen dure paardenharen zweep die voor een flink deel bestaat uit overbodige haren van vijf tot vijfendertig cm. 
 
Gebruik
Een paardenharen zweep slijt in gebruik. Dus af en toe breken er wat haren. Dat is nou eenmaal niet anders. Je kunt dat slijten heel erg beperken door de paardenharen zweep alleen op het blote lichaam van de sub te gebruiken. Zodra je de zweep gaat gebruiken op de sub die nog onderkleding aanheeft vergroot je de kans al aanzienlijk dat er haren breken. Wanneer je op klemmen gaat slaan, vliegen de kleine stukjes afgebroken haar al snel in het rond. Vanwege het feit dat de paardenharen zweep piepkleine sneetjes in de huid kan maken is het inzake hygiëne belangrijk om de zweep tussendoor te desinfecteren wanneer men de zweep gebruikt op verschillende subs.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis