Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Onderhoud paardenharenzweep
Paardenharen zwepen zijn de zwepen die het meeste onderhoud nodig hebben.
Wanneer hij na gebruik gekamd moet worden kan je hem het beste eerst even licht met mane & tail-spray (verkrijgbaar bij de ruitersportzaak) inspuiten. Dan pak je een klein bosje haar en dat begin je bij het uiteinde te kammen en zo verder tot het handvat. Dan een volgend bosje etc.
Je kan hem wassen met een milde shampoo. Uitspoelen doe ik zelf in een emmer schoon water, dat gaat vlugger dan onder een lopende kraan.
Vervolgens hang ik de zweep in een emmer lauwwarm water met een sopje met biotex, voor het oplossen van eventueel aanwezige eiwitten, die was je er niet allemaal af en verdwijnen ook niet door te desinfecteren maar kunnen wel ontstekingen veroorzaken.
Weer uitspoelen.
Na de biotex hang ik de paardenharen zweep standaard in een dettolbad om te desinfecteren. Verhouding een deel dettol op 25 delen water, een halve beker dettol en 12 volle bekers lauwwarm water in een emmer. Daar laat ik de zweep een uurtje in hangen met het handvat er net boven.
De kam die ik gebruik voor de paardenharen zweep doe ik er altijd bij in het dettolbad.
 
Na het dettolbad spoel ik de zweep even uit in een emmer schoon water. Wanneer het meeste water er uitgelekt is, na ongeveer tien minuten, kam ik de zweep even zodat de haren later niet alle kanten opstaan. Na het drogen nog een keertje kammen en je paardenharen zweep ziet
er weer schitterend uit.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis