Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Zwepen
Er kan natuurlijk met de hand gespankt worden. Maar met materiaal heb je meer mogelijkheden. Het is handig om te
weten welke materialen oplopen qua
pijn-effect. Suède en andere zachte leersoorten slaan het zachtst, dan volgt dun rubber van ongeveer een mm dik. Onthoud dat rubber gesneden van de binnenband voor een fiets een stuk minder stevig aankomt dan bijv. rubber gesneden van vijverfolie. Een zweep van tuigleer komt weer steviger aan dan van dun rubber. Dan is er nog een hele soepele soort leer, in de wandelgangen ook wel zacht buffelleer genoemd. Een zweep van dit type leer komt weer aanmerkelijk rustiger aan dan het gewone tuigleer.
Het stevigst komt materiaal van dik massief rubber aan.
 
Onderscheid qua type pijn is er heel duidelijk tussen de doffe gloeiende pijn van een plak of een volle zware strokenzweep en de striemende snijdende pijn van de cane of een rijzweep. Een sub die net begint zal over het algemeen de voorkeur hebben voor de doffe gloeiende pijn.
 
Een dof gloeiende pijn wordt bijna altijd verkregen met de plak en de slapper. Soms zitten er gaten in het leer of het rubber. Die gaten zorgen dat de lucht makkelijk weg kan tijdens het slaan. Deze verminderde luchtweerstand zorgt voor een aanmerkelijk verschil. De zware strokenzwepen, van dik leer, met een behoorlijk aantal stroken zorgen ook voor de doffe pijn.
 
Met een zweep is het ook weer zo dat hoe smaller de stroken hoe meer de zweep een striemend effect krijgt. Een volle zware strokenzweep van leren veters heeft weer een combinatie-effect van dof gloeiend met een striemend accent.
 
Hoe minder strengen een zweep heeft hoe striemender het effect. Dit effect wordt overduidelijk met een zweep van tuigleer en helemaal met een strokenzweep van dik massief rubber.
 
De cane en de rijzweep hebben uitsluitend een striemend effect.
Voor de cane geldt: hoe dunner hij is
hoe feller het striemende effect.

Slaan en techniek
Zwepenonderhoud Algemeen
Strokenzweep
Onderhoud van de tuigleren strokenzweep
Single tail
Onderhoud single tail
Paardenharenzweep
Onderhoud paardenharenzweep
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis