Delicious Darkness
Informatie over BDSM
Toewijding
Toewijding is het mooiste wat de sub aan de Dom te bieden heeft. Toewijding is een gevoel wat na verloop van tijd groeit en heel diep kan gaan. Het is het gevoel van alles voor de Dom over hebben, het hem optimaal naar de zin willen maken, zodat hij laat blijken dat hij trots op haar is en om haar geeft of van haar houdt. Dit kan in kleine dingen tot uiting komen, zoals ervoor zorgen dat haar Dom al drinken van haar krijgt voor hij erom vraagt, dingen in huis halen die hij erg lekker vindt of klusjes opknappen die hij liever niet doet.
Het is ook terug te zien bij een sessie, de sub wil dan voor haar Dom tot het uiterste gaan, niet vanuit geilheid, trots of koppigheid, maar om hem te behagen, zijn goedkeuring en trots te verdienen.
Het blijkt vooral sterk uit het feit dat subs de behoefte ontwikkelen om hun toewijding te mogen uiten, door precies te doen wat hun Dom wil (ook in bijzijn van anderen), dat ze hun Dom en zijn eigendommen (waaronder zichzelf) tegenover anderen verdedigen.
Daarnaast voelen veel subs de behoefte om een teken te mogen dragen waaruit blijkt dat ze hun Dom toebehoren, een collar, een sieraad. Dit gevoel gaat vaak intens diep. Dat blijkt uit het feit dat het verlangen zelfs soms uit kan gaan naar een tatoeage of een brandmerk.
Met toewijding is het net als liefde, dat
kan groeien en valt niet af te dwingen in het begin.
.
Ze kust zijn voetstappen    

Bekende D/s-vormen
Grenzen
Vernedering in BDSM
Toewijding
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis