Delicious Darkness
Informatie over BDSM
M

Macht
Heerschappij over personen, iemand die of iets dat de heerschappij heeft. Het vermogen om iets te doen, te beïnvloeden. In de BDSM-scene een begrip met absoluut positieve lading.
 
Male-sub
Mannelijke sub.
 
Masker
Een min of meer naar de vorm van het gezicht gemaakte bedekking.
Zijn er in vele vormen, maten en stoffen (voornamelijk leer en rubber). Maskers worden zowel door Dom(me)s als subs gedragen. Een masker heeft meerdere functies in zich. Het kan dienen ter bescherming van de privacy (onherkenbaar maken van het gezicht). Het maakt het voor sommigen makkelijker is in een bepaalde rol te geraken of te blijven. Een masker kan ook aan een gezicht een bepaalde expressie worden gegeven. Door het dragen van een masker krijgen andere zintuigen meer nadruk.
Speciale maskers die weinig lucht toelaten kunnen ook gebruikt worden voor een ademhalingscontrolespel.
 
Masoch
Leopold von Sacher-Masoch [1836-1895]. Oostenrijkse schrijver die in zijn boek 'Venus im Pfelz' de overgave aan een Meesteres beschreef en ons zijn naam naliet in de term masochisme.
 
Masochisme
De bijzondere eigenschap om (erotische) pijn, zowel lichamelijk als geestelijk, als genot te ervaren.
 
Masochist(e)
Iemand die (seksueel) genoegen beleeft aan het ondergaan van (erotische) pijn.
Pijn die zowel lichamelijk als geestelijk (onmacht) kan zijn. Het is niet de pijn zoals je die kent bij een verwonding. Het vrijkomen van endorfine in het lichaam heeft een high-makend effect . Er zijn masochisten die klaarkomen door het ondergaan van pijn. Het is een fabel dat masochisten alleen middels pijn seksuele bevrediging kennen.
 
Meester/Meesteres
Iemand die de Dominante rol vervult in een BDSM-relatie/spel.
Voor een aantal BDSM’ers heeft de term een hogere status dan Dom(me) Het zeggen van Meester(eres) en U is voor een aantal subs een anker. Zie Anker.
 
Meeting
Bijeenkomst van BDSM’ers waarbij bijna altijd aan BDSM gedaan kan worden. Informeer vooraf of er een dresscode is, als dat het geval is kom je er in spijkerbroek echt niet in. De BDSM-handelingen die men op meetings ziet zijn vooral het zwepen en bondage.
 
Melken
1-     Het keer op keer de mannelijke sub van zijn zaad te ontdoen door de prostaat op zodanige wijze te stimuleren dat de sub ejaculeert.
2-     Door contracties van de vagina de man de indruk geven dat zijn zaad eruit wordt getrokken.
 
Mentaal dominant
Een Dom(me) die geestelijk overwicht heeft.
Op de sub van de Dom(me) zelf heeft dit de impact dat hij/zij het gevoel kan hebben dat de Dom(me) letterlijk tussen zijn/haar oren zit. In de BDSM-scene regelmatig verwoord met: de sub (geestelijk) aankunnen.
 
Mentaal domineren
Middels geestelijk overwicht legt de Dom(me) zijn/haar wil aan de sub op.
Soms door speels gebruik te maken van zijn/haar fantasie c.q. triggers. Altijd met gevolg dat de sub zich steeds dieper onderdanig voelt. Dit kan op de meest creatieve en subtiele manieren plaatsvinden. Dit kan zowel binnen als buiten een sessie c.q. spel.
 
Mentor
Een Dom(me) die een (onervaren) sub onder zijn hoede neemt om de sub in BDSM en D/s wegwijs te maken c.q. dingen te leren. Stelt zich over het algemeen eerder op als vriend(in) dan als Dom(me). Het gebeurt ook dat een onervaren Dom(me) zich laat begeleiden door een Mentor.
 
Micromanagement
Het leven van alledag voor de sub bepalen door van minuut tot minuut middels een schema op te stellen welke dingen hij/zij moet doen, wanneer de sub kan gaan eten, koffiedrinken, hoe laat de sub gaat slapen, op moet staan etc.
 
Mindfuck
De sub zo op het verkeerde been zetten dat deze in verwarring gebracht wordt.
 
Mindgames
Zie Mindplay
 
Mindplay
De sub zijn/haar gedachten bespelen mede door gebruik te maken van zijn/haar onderdanige fantasieën c.q. triggers. Met de insteek van de Dom(me) dat de sub zich steeds onderdaniger gaat voelen.
 
Mondknevel
Zie Gag.
 
Money slave
Sub die een deel van zijn loon afstaat in geld of door middel van cadeautjes aan een Dom(me).
 
Moser
Professor-Doctor Charles Moser, vooraanstaand Amerikaans wetenschapper die zich bijzonder inzet dat BDSM geen stoornis is maar een geaardheid.
 
Mummificatie
De sub inpakken of inwikkelen in stof of folie en hiermee immobiel en volkomen machteloos maken. Het heeft een krachtig rustgevend, wegzwevend effect. Soms valt de sub in slaap. Soms in combinatie gebruikt met ademhalingscontrole, zie Foliebondage.
 
Musketonhaak
Metalen haak.
Soms met aan het eind een wartel, voor het snel vastzetten van de sub. Het is geen stevige haak. Voor het stevig vastzetten is een karabijnhaak veel geschikter.
 
Mutileren
Het verminken van het lichaam of lichaamsdelen.
Gebeurt in de BDSM-wereld op beperkte schaal.
De letterlijke betekenis van mutileren is: het opzettelijk verminken, afsnijden of verwijderen van lichaamsdelen. In de BDSM wordt de term voornamelijk gebruikt in de context van bepaalde verminkingen aan het lichaam, zoals een brandmerk of scarving.


A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
Z
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis