Delicious Darkness
Informatie over BDSM
O

O-bandje
Halsbandje zoals die gedragen wordt in de film "Histoire d'O".
 
Objectification
Tot ding maken.
Het behandelen en benaderen als dat de sub een ding is, soms ook als voetenbankje of asbak. Het praten over de sub terwijl deze erbij is benadrukt dit en dit kan voor de sub opwindend zijn.
 
Onderdanig
Seksuele opwinding en bevrediging halen uit het overdragen van de wil/controle over zichzelf aan een Dom(me). Dit kan zijn door het uitvoeren van opdrachten, door bondage, eerbetuiging aan de Dom(me) enz. Zie ook 'slaaf/slavin'.
 
Onderdanige
Sub
Degene die de controle over zichzelf, met wederzijdse instemming en binnen afgesproken grenzen (tijdelijk) heeft overdragen aan de Dom(me). De onderdanige/sub ontvangt en ondergaat of voert opdrachten uit voor zijn of haar Dom(me). De onderdanige/sub heeft vaak iets met pijnlust, maar niet altijd. 
 
Onderhandeling
Zie Polder-D/s
 
One bar prison
T-vormige stok.
Waarbij aan het ene uiteinde boeien zijn aangebracht en aan het andere uiteinde een dildo. Als de sub met de voeten geboeid in de spreidtang staat en de dildo in haar vagina of zijn anus heeft, kan de sub zich niet meer verplaatsen, vandaar de naam.
 
Opbouw
Voor veel dingen in BDSM is een bepaalde state of mind bij de sub nodig. Daar kan de Dom(me) dus niet zonder opbouw ofwel ‘koud’ aan beginnen. Voor iets steviger pijn is meestal een opbouw ofwel warming-up nodig. Vanuit het niets met BDSM-handelingen beginnen die veel impact op de sub hebben is meestal niet handig mits de sub daarop geilt (zo zijn er dus ook BDSM’ers die bewust zonder opbouw aan BDSM doen). Wetseks, naalden etc kunnen ‘koud’ nogal eens voor problemen zorgen. Helemaal als een nieuwe partner dit voor het eerst bij de sub doet. Koud betekent ook dat de sub nog niet subminded is.
 
Opdracht
De sub dient een opdracht blindelings uit te voeren. Slechts op basis van zwaarwegende argumenten kan de sub aangeven dat een bepaalde opdracht in die vorm niet uitvoerbaar is. Het is dan aan de Dom(me) de opdracht te laten vervallen of aan te passen. Het is aan de Dom(me) om in te schatten welke opdrachten de sub wel of niet aankan.
Bij het niet uitvoeren van de opdracht(en) neemt de sub het risico dat zijn/haar onderdanigheid niet meer serieus wordt genomen en dat de D/s om zeep wordt geholpen. Je kan op een bepaalde manier stellen dat in de BDSM-scene de opdracht even heilig is als het safeword.
 
Opleiding
Zie Training
 
Overgave
State of mind van de sub die volgt na subminded.
In deze geeft de sub zich over aan wat er gaat gebeuren. Overgave en vertrouwen gaan hand in hand.


A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
Z
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis