Delicious Darkness
Informatie over BDSM
De dominerende rol

Regelmatig heb ik meegemaakt dat er gespeeld wordt voor de onderdanige. Die komt volledig aan zijn of haar trekken en de dominant is er voor hem of haar. (Binnen bepaalde SM-kringen is dit nog steeds de geldende norm onder een aantal mensen.) De dominant heeft net zo goed zijn emotionele en sexuele behoefte. Het uiten van deze innerlijke beleving is enorm stimulerend voor de onderdanige en omgekeerd. Alleen al om die reden mag je hierin niet teveel inleveren. De grote kunst is om in die mate "gemeen" te zijn en dat regelmatig met lief zijn af te wisselen, zodat zij ze beide als een grote prikkel ervaart. Zodoende kun je je partner en jezelf naar hoogtepunten leiden. Binnen het domineren kom je de enige manier tegen waarin, mits je de gevoeligheden van de ander in acht neemt, je "gemeen zijn" gewaardeerd wordt.
Alle begin is moeilijk en in dit geval, wie weet, nog moeilijker. Je partner en jij hebben je open en kwetsbaar opgesteld in de gesprekken vooraf. Aan jou de verantwoordelijkheid om daar zo zorgvuldig mee om te gaan dat ze na het spel heel blij kan zijn dat jullie elkaar hierover zo diep in vertrouwen hebben genomen. Las daarom in het begin regelmatig een pauze in. Dan kun je ook aan haar jouw gevoelens en onzekerheden kwijt en kan zij daar op zo'n manier mee om gaan dat jullie beiden zich er beter en meer ontspannen bij voelen. Ervaar haar tijdens het spel als je eigendom. Dit versterkt je machtsgevoel en je zal je daardoor beter kunnen ontspannen in je rol. Ook heeft dit het effect dat je partner haar eigen rol met meer intensiteit ervaart. Indien je haar in het spel zelf naar een orgasme toe brengt, beëindig naar haar, vooraf afgesproken, keuze tijdens of na het orgasme het spel. Neem haar met tederheid in je armen en laat haar zachtjes weer tot zichzelf komen.
Dit is voornamelijk van toepassing als je haar nog niet zo goed kent op spelgebied. Wanneer en op welke manier zij het orgasme wil beleven, terwijl het spel doorloopt, dient ze dan zelf vooraf aan te geven. Verandert ze onder het spel van gedachten, heeft ze nog altijd de beschikking over de codewoorden (*). Deze dienen altijd onvoorwaardelijk en volledig opgevolgd te worden. Wanneer je dat niet doet, zal ze jou daarna, voor wat betreft een spel, niet meer kunnen vertrouwen. Het spel biedt jou, seksueel-technisch gezien, mogelijkheden om de onderdanige duidelijk te maken wat je met strelen, likken, zuigen, neuken, enzovoort prettig vindt en wat niet. Je partner heeft in het spel seksueel-technisch gezien die mogelijkheden niet. Hiervoor is duidelijk geworden dat zij seksueel een beetje inlevert. Dat doe jij ook, maar dan op het niveau van fantasie. Het is logisch dat zij maar weinig in mag leveren qua fantasiebeleving, want dat zou ten koste gaan van de emotie die zij voelt door haar rolbeleving. Wat zij seksueel-technisch prettig vindt, kun je haar vragen binnen het spel en verder kan ze het aangeven in de gesprekken daarbuiten. Soms vinden mensen het al moeilijk om aan te geven in de gebruikelijke huis-, tuin- en keukensex.
Probeer hierin zoveel mogelijk van haar te weten te komen, op zo'n manier dat ze zich vrij voelt als ze erover praat. Het is mogelijk dat ze ietwat geblokkeerd hierin is, omdat ze een beetje bang is dat ze je kan kwetsen. Het misverstand dat hierover eventueel zou kunnen bestaan, kun je tegelijkertijd uit de weg ruimen. Hoe opener jij over je seksualiteit en je fantasie daarin bent, hoe meer zij zal vertellen over de hare. Dan zal ze zich onder het spel beter op haar gemak voelen. Dat maakt het ook eenvoudiger om, indien mogelijk, een keer van rol te wisselen. Als dat gebeurt, weet je veel beter hoe ze zich voelt.


Voor (het) spel
Lief zijn, geborgenheid en houden van in het spel
De dominerende rol
De onderdanige rol
Positief gevoelig / Negatief gevoelig
Het liefste spel
Het spel vanuit de ingangsemotie
Spelen met grensfragmenten
Grensfragmenten vanuit de rol-essentie
Shockeren
Communicatie in het spel
Wat blijft altijd fantasie
Iets over de entourage
Heeft SM therapeutische waarde?
Herbeleven
Rolwisseling
Andere aspecten
Nawoord
Verklarende woordenlijst
HomeWelkomVan spel tot lifestylePsychoSM / MindgamesPijn in BDSMZwepenWoordenlijstEen stukje geschiedenis